Старши треньорът на Витес Леонид Слуцкий подаде оставка след загубата с 2:3 от Хееренвеен като гост. Тимът на руския специалист водеше с 2:0, но допусна обрат и записа пета поредна загуба. Така Витес пада до шестата позиция в класирането, въпреки че в началото на сезона беше сред лидерите. Тим Матавж и Браян Линсен бяха точни за гостите, но Хееренвеен стигна до победата с попадения на Хишам Фаик,от дузпа, Митчъл ван Берген и Йенс Одгор.

"Добър вечер на всички! Искам да благодаря на всеки от вас за времето, прекарано във Витес. Тези, които ме обичаха, и тези, които ме ненавиждаха. Футболът по-често е емоция и забавление, но понякога е и болка. И трудни решения. Едно такова взех днес. За мен беше голямо удоволствие да съм част от холандския футбол и оставам с изцяло положителни чувства. Направих приятелства и натрупах ценен опит. Холандия ще остане завинаги в сърцето ми. Благодаря и ще продължим да държим връзка", написа Слуцкий в профила си в социалната мрежа „Instagram“.

Спортният директор на Витес Мохамед Алах заяви, че в клуба все още не са взели решение дали да приемат оставката на треньора. Той обаче заяви, че скоро ръководството ще излезе с официална позиция по темата.

Слуцкий застана начело на Витес през лятото на 2018 година. През миналия сезон бившият наставник на ЦСКА Москва успя да класира "жълто-черните" на 5-то място в холандскат Ередивизи.