Президентът на Полската футболна федерация Михал Листкевич заяви, че Лео Бенхакер ще запази поста си и след Европейското първенство.

„Нашият отбор не е толкова слаб, колкото смятат някои. Предпочитам да слушам мнението на такива футболни авторитети, като Франц Бекенбауер, Рой Ходжсън, Йозеф Венглош... Те признават, че подобрението в играта ни е видимо в сравнение със Световното първенство през 2006 г. Бих искал да кажа, че Лео ще остане наш треньор поне до края на 2009 г. и се надявам, че контрактът му ще бъде продължен автоматично до края финалите на Мондиал 2010", каза Листкевич.

Той смята, че има малка надежда отборът да продължи напред на Евро 2008, преди днешния мач с Хърватия в Клагенфурт. В случай на победа и успех на Австрия срещу Германия, полският тим отива на 1/4-финалите.

„Няма да гледаме другите, ще се постараем да изиграем нашия си мач така, че с хубавата си игра да зарадваме феновете ни. Австрийците са убедени, че ще бият немците, но не виждам смисъл да се вълнувам от неща, на които ние не можем да повлияем", допълни босът на Полската федерация.