Опитният холандски специалист Лео Беенхакер, който бе "уволнен" от поста национален селекционер на Полша след тежката загуба от Словения с 0:3, нападна ръководството на полската футболна федерация.

Той заяви за холандското списание "Voetbal International": "Аз съм бил свидетел на много луди неща в своята дългогодишна кариера, но хората в полската федерация надминаха всичко, което някога съм виждал. Ние нямахме едно положение срещу Словения и заслужавахме да загубим. Нещата обаче станаха доста откачени след последния съдийски сигнал. Аз давах интервю по телевизията и президентът на полската ФА Гжегош Лато обявяваше моето уволнение пред друга телевизия на три метра вдясно от мен. Той не ми каза и една дума преди да направи това изявление.

След няколко часа, Лато дойде при мен и явно бе пийнал доста. Той се извини за казаното по телевизията и ме покани на другата сутрин да се срещнем в неговия офис и да обсъдим какво следва оттук нататък. Той явно няма дори способностите да ме уволни без да разговаря с останалата част от Изпълкома. Сега все пак се оказва, че аз май изобщо не съм уволнен. Без значение на това, аз няма да се върна в Полша за последните два мача. Съжалявам играчите, тъй като те са прекрасни хора, но всички около националния тим на Полша са пълни и завършени аматьори".