Може би най-известният американски футболист Лендън Донован взе повече от изненадащото решение да спре с футбола. Той ще окачи обувките на пирона в края на настоящия сезон в Мейджър Сокър Лийг. 

При най-добро стечение на обстоятелствата за неговия ЛА Галакси, това ще се случи в началото на декември. Иначе може и още в края на октомври бързоногият футболист вече да е в пенсия. 

"След внимателно обмисляне и множество разговори с тези, които са ми най-близки, реших, че това ще е последният ми сезон като професионален футболист. Това не е повърхностно и емоционално решение."

"За мен този ден носи смесени емоции, тъй като не е лесно да сложиш край на една кариера, която ти е донесла толкова много положителни емоции. Но все пак, след като половината ми живот бях футболист, сега нямам търпение да отворя нова глава в живота си", сподели в профила си във Фейсбук Донован. 

Той вече сложи точка на кариерата си в националния отбор на САЩ, след като не беше повикан от селекционера Юрген Клинсман за Световното първенство през лятото. За "янките" той има 156 мача и 57 гола. 

На клубно ниво пък той е рекордьор по отбелязани голове в МЛС със своите 138 попадения. В Европа Донован е носил екипите на германските Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен, както и на английския Евертън.