Легендарният японски играч - Шунсуке Накамура, продължава да се подвизава на най-високо ниво в родината си и на 40 години.

Бившият халф на Селтик и Еспаньол в момента играе с екипа на Жубило Итава в японската Джей Лига.

По време на най-силните си години Накамура бе известен с много качествените си изпълнения на пряк свободни удари. Един от върховите моменти в кариерата му е голът от статично положение срещу Манчестър Юнайтед, във вратата на Едвид ван дер Саар, в Шампионската лига през 2006-а година.

Така японецът се превърна в първия представител на своята страна, вкарал попадение в най-престижния европейски клубен турнир.

13 години по-късно Накамура продължава да се подвизава на зеления килим. Наскоро той подписа нов договор, който ще го остави в настоящия му клуб за поне още един сезон. В края на контракта легендата ще бъде на 41 години.

В Европа халфът играе за Реджина (2002-2005 г.), Селтик (2005-2009 г.) и Еспаньол (2009-2010 г.). В Шотландия печели три пъти шампионската титла, както и три местни национални купи. С националния отбор на Япония пък на два пъти вдига и Купата на Азия (2000, 2004 г.).