Продължава неяснотата около бъдещето на Гарет Бейл. Уелският национал, който класира страната си на световно първенство след 64 години пауза, тепърва трябва да вземе решение къде ще продължи кариерата си.  В края на юни 32-годишният футболист става свободен агент, след като си тръгва от Реал Мадрид.
 
Легендата на Рейнджърс Али Маккойст призова  ръководството на тима да се опита да привлече родения в Кардиф Гарет Бейл. Според него, ако бившият играч на Тотнъм пристигне в Глазгоу, той ще получи огромна любов от феновете и ще има един страхотен престой на „Айброкс“. 
 
„Призовавам шефовете да направят всичко възможно да привлекат Гарет Бейл. Нека  да отправят конкретна оферта, защото той е страхотен футболист. Би могъл да бъде много полезен за отбора, а и за Рейнджърс като клуб, така че нека ръководителите се замислят за подобна възможност. Ако Бейл пристигне при нас, ще се чувства чудесно. Ще бъде обичан и ценен истински от нашите фенове, защото за всички е ясно, че той е звезда. Разбира се, няма гаранции за нищо, но аз много бих се радвал, ако играч от подобен ранг облече екипа на Рейнджърс“, завърши Маккойст.