Легендарният марокански защитник Талал Ел-Каркури обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор. 31-годишният бранител напусна тима, след като той и съотборниците му не успяха да се класират за четвъртфиналите за Купата на Африка.

Ел-Каркури, който до скоро се подвизаваше във Висшата лига на Англия, обяви, че иска да се концентрира върху изявите за своя клуб Катар Спортс Клъб.

„Всяко нещо си има край, много време мислих за това и искам да се фокусирам само върху клуба си,” заяви Ел-Каркури. „Изживях страхотни моменти с отбора на моята родина, но след Купата на нациите тук, в Гана, чувствам, че е редно да се оттегля,” каза той пред ББС след снощното поражение от домакините.

Мароко бе считан за един от фаворитите на шампионата, но не успя да премине груповата фаза. Ел-Каркури има и успехи с този тим, с който игра финал в турнира през 2004 година. Защитникът започна кариерата си в Раджа Казабланка, след това се присъедини към Пари Сен Жермен, а после игра последователно в Арис (Солун), Съндърленд и Чарлтън, преди през лятото да стане част от Катар Спортс Клъб.