Претендентът за титлата Ланус завърши 0:0 като домакин с Аржентинос Хуниорс в среща от 17-ия кръг на футболното първенство на Аржентина. Така Ланус се доближи на крачка от спечелването на първата си титла в шампионата на Аржентина, след като Бока Хунирос допусна първа загуба в последните четири кръга и на практика загуби надежди за трофея.

Ланус, трикратен вицешампион след създаването на аржентинското първенство през далечната 1931 година, има 3 точки преднина на върха в класирането в първенството Апертура два кръга преди края.

Тигре победи последния Росарио Сентрал и се изкачи на второ място с 31 точки, а Бока Хуниорс се смъкна на трето с 30, след като загуби с 1:2 като гост на Арсенал.

Ланус и Архентинос Хуниорс изиграха спокойно първо полувреме, като и двата тима имаха няколко добри възможности да открият резултата. В 66-та минута Хосе Санд изпусна най-чистото положение за Ланус.

Бока Хунирос и Арсенал изиграха оспорван двубой. Домакините от Арсенал поведоха с 2:0 през първото полувреме, а Карлос Буенос се разписа за Бока в 75-та минута.

В другия мач от неделя Естудиантес и Уракан завършиха наравно - 1:1.

В събота Индепендиенте, четвърти в класирането, завърши 0:0 като гост на Расинг Клуб.