Селекционерът на Швеция Ларс Лагербак бе изключително ядосан на рефера Петер Винк след загубата на неговия тим с 1:2 от Испания. Давид Вия вкара в продължението на двубоя, като Лагербак твърди, че атаката за гола е тръгнала след нарушение срещу Маркус Розенберг.

„Имаше очевидно нарушение за нас, след което те направиха контраатака и вкараха,” заяви наставникът. „Много е неприятно, тъй като положихме изключителни усилия.”

”Те ни натиснаха сериозно през второто полувреме и доминираха, но онова, което ни разочарова най-много е, че отбелязаха гол, след извършено нарушение,” продължи Лагербак. „Не мога наистина да се оплаквам, защото те бяха по-добри от нас. Но е гадно чувство да загубиш след подобна грешка.”

Все пак Ларс Лагербак добави, че се гордее с играта на своите футболисти. „Те свършиха страхотна работа, нищо, че предимно се отбранявах през второто полувреме. Хвърлихме доста сили, тъй като съперникът ни бе много техничен,” заяви той и сподели, че шансовете на Швеция за класиране на четвъртфинал си остават много големи.