Отборът на Лацио се наложи с 3:1 при домакинството си на Розенборг в мача от третия кръг на Група G на Лига Европа. Точни за успеха на италианците бяха Алесандро Матри, Фелипе Андерсон и Антонио Кандрева /от дузпа/. За гостите почетното попадение бе дело Александър Сьодерланд.

Срещата започна по неприятен начин за „римските орли“, след като Маурисио бе изгонен с директен червен картон още в 6-ата минута. Малко след това, шанс се разкри пред гостите, но Йохан Бьордал пропусна, за да се стигне до 28-ата минута, когато Алесандро Матри бе намерен на добра позиция от Антонио Кандрева, и не допусна грешка, разписвайки се за 1:0 с чудесен удар.

Веднага след гола играчите на Розенбогр отвърнаха с добра атака, но не успяха да стигнат до попадение.

След почивката, в 54-ата минута хубава атака от дясно за италаинците завърши с гол. Комбинацията се разигра между Алесандро Матри и Фелипе Андресон, а последният се разписа за 2:0.

В 69-ата минута Розенборг върна едно попадение чрез Александър Сьодерланд 1:2, а в 79-ата минута дузпа бе отсъдена в полза на домакините. Холмар Ейолфсон извърши фаул в наказателното поле срещу футболист на Лацио, а главният рефер отсъди дузпа. Антонио Кандрева си заложи топката на бялата точка и не сгреши за крайното 3:1.

В добавеното време на двубоя беотсъден 11-метров наказателен удар и полза на Розенборг. Алекнсандър Сьодерланд пропусна.

В класирането на Група G Лацио е лидер със 7 точки, а Розенборг е последен с 1 точка.

Същевременно в другия мач от същата група, Сент Етиен се наложи с 1:0 над Днипро.

Днипро владееше повече топката, но за сметка на това Сент Етиен успя да реализира едно от по-опасните положения, които създаде.

Единственото попадение в срещата падна в 44-ата минута, когато след центриране от дясно Ромейн Амома намери добре топката и се разписа, донасяйки и трите точки за своя състав.

В класирането Сент Етиен е втори с 4 точки, след един успех, една загуба и едно равенство. Днипро, който има същите показатели и същият точков актив, е позиция назад заради по-лоша голова разлика.