Дейвид Бекъм ще прелети над 3300 километра утре, и то само за да хвърли монета! Английският полузащитник най-вероятно няма да успее да дебютира в игра за ЛА Галакси в приятелския мач срещу Челси в събота, заради контузия в глезена. Но заради задълженията по мега-договора си, той ще трябва за пропътува целия път до Денвър и обратно – по 1689 км в едната посока, или два и половина часа в небето.

Бекъм ще бъде специален гост на мача на звездите от Меджър Лийг Сокър срещу шотландския Селтик, и от него се очаква да хвърли монетата преди началото на мача.

Дългото пътуване и загубеният ден от физиотерапия със сигурност ще утежнят контузията на полузащитника. Лично президентът на ЛА Галакси Франк Ялоп призна, че полетът на Бекс от Лондон до Лос Анжелис миналата седмица се е отразил зле на оттеклия му глезен.

Дори и това обаче няма да спре американския тим да търси начин да пусне Бекъм в игра срещу Челси. Клубът е продал 27000 билета за този мач, само заради участието на англичанина в него. За да избегне маркетингов провал, най-вероятно Бекъм ще бъде принуден да се появи на терена поне в последните 10 минути от срещата.

Ялоп допълни: „Има вероятност той да не играе. Би било грешно, ако го каране да играе насила. Няма да го подлагаме на опасности, но той се подобрява вече. Говорих с физиотерапевта му, който заяви, че за състоянието му можем да съдим ден за ден. За да играе в събота, той трябва първо да тренира в петък.”

Все пак президентът призна: „Всички силно искаме да видим Дейвид на терена. Той е динамичен футболист, като е лидер на игрището. И с нищо не се показва като повече от другите играчи. Просто изпълнява указанията на треньорите.”