Холандският национален отбор по футбол за пореден път доказа максимата, че късметът спохожда силните. „Оранжевите” взеха три точки от Албания след 1:0 в Тирана, но минаха през иглени уши.

Рууд Ван Нистелрой за пореден път не разочарова Марко Ван Бастен, като реализира победното попадение в продължението на редовните 90 минути, дадено от британския рефер Майк Райли. И този път Райли не пропусна да се забележи на терена, като остави Албания с 10 души на терена, като вдигна директен червен картон на Лорик Кана в 87-та минута.

На терена на стадион „Кемал Стафа” се води яростна битка, но повечето опит и класата на Холандия в крайна сметка отново помогнаха на футболистите от Ниската земя да надделеят.

„Лалетата” вече имат 20 точки от осем мача и са на второ място в група G, наравно с лидера Румъния и с две повече от България. Българският тим обаче е и с мач повече от първите два в класирането.

Албания: Бекай, Далку, Деде, Кюри, Вангели, Дуро, Лала, Кана, Мукай, Богдани, Каплани (Хиди, Хаджи 69, Буши 46, Салихи, Хафа, Булку 83, Рустеми)

Холандия: Ван дер Саар, Мелхиот, Матийсен, Бума, Ойер, Де Зеув, Снайдер, Ван Бронкхорст, Бабел, Ван Нистелрой, Ван Перси (Стекеленбург, Де Йонг, Емануелсон, Ван дер Ваар,Зеедорф, Кайт, Венегор ъф Хеселинк)