Селекционерът на Грузия Ектор Купер даде традиционната пресконференция, ден преди последната световна квалификация между неговия отбор и този на Станимир Стоилов.

Именитият специалист определи българската селекция като „сериозен отбор, чието самочувствие е наранено”. Освен това Купер заяви, че в първия мач между двата отбора в Тбилиси грузинците са заслужавали победата.

„Това е последната ни възможност за победа в тези квалификации, имаме голямо желание за това, но няма да е лесно да го постигнем. Играем срещу сериозен отбор, чието самочувствие е наранено. Надявам се публиката, която присъства на стадиона, да види един открит и хубав футбол”, заяви Купер.

„В първата среща с България в Тбилиси създадохме повече голови положения и определено заслужавахме победата, но малшансът ни попречи да вземем трите точки”, призна спецът.

„Не знам защо се получи това положение да се возим с таксита от аерогарата до хотела, в който сме отседнали, но този проблем вече е в миналото и не мисля, че ще окаже влияние върху представянето ни в двубоя утре”.

„Доволен съм от работата си с Грузия, изиграхме силни мачове с Италия и Ирландия, в които паднахме нещастно. Когато се срещнах с ръководството на грузинската футболна федерация и те ми представиха своя амбициозен проект, поех това ново предизвикателство за мен”.

На въпрос, на български журналист, какво е заплащането му, Купер отговори: „Много добро”.

„Щом Италия и Ирландия са на първите две места в групата, значи са най-заслужили. Първоначално мислех, че България ще бъде по-голям фаворит от ирландците”, завърши Купер.