Френският вратар Грегори Купе обвини Раймон Доменекза слабото представяне на Франция на Евро'2008. Той разкри още в интервю за списание „Франс футбол”, че Доменек е „диктатор" и не позволява на футболистите да кажат това, което мислят.

Купе е в обтегнати отношения с Доменек, след като бе оставен резерва за сметка на Фабиен Бартез на световното първенство през 2006-та година. Тогава той напусна лагера на „петлите” и не участва на Мондиала.

„На футболистите не се позволява дори да говорят. Аз мога да говоря, защото съм извън отбора. Но Доменек е като диктатор. Френската футболна федерация, целият треньорски щаб и всички около отбора трябва да се погледнат в огледалото”, каза още Купе.

Тази година обаче на европейското първенство в Австрия и Швейцария Грегори Купе бе титуляр и в трите мача на Франция в групата. Отборът завърши 0:0 с Румъния, загуби с 1:4 от Холандия и с 0:2 от Италия и отпадна от шампионата.

Стражът критикува и футболната федерация на Франция за това, че е задържала на поста Доменек след провала на европейското първенство.

„Те уволниха лекарят и пресаташето на националния отбор. Не е ли направено това от страх? Ние се провалихме на европейското заради лекаря и момчето, което отговаря за връзките с медиите. Това е позор!”, добави още Купе.