В Македония взеха решението да променят името на националния си стадион, намиращ се в Скопие. В момента той се казва "Арена Филип II Македонски" (цар на Македония между 359 и 336 г. пр.н.е. и баща на Александър Македонски).

Причината за смяната е политическа. От дълги години се води спор за името на Македония, която не може да се споразумее с Гърция. Гърците възразяват, мотивирайки се, че по този начин се присвоява гръцкото културно наследство, както и опасявайки се от възможни териториални претенции към нея. Взаимноприемливо решение е договорено едва в края на 2018 година, като с прилагането му в началото на 2019 година отпадат дългогодишните пречки пред започване на преговори за присъединяване на Северна Македония към НАТО и Европейския съюз.

Новото име на стадиона ще бъде "Тоше Проески". Това е един от най-популярните македонски певци, загинал на 26 години (2007 г.) в катастрофа на магистралата между Загреб и Липовац.

"Решихме да променим името на Тоше Проески, като по този начин ще почетем една личност, която остави дълбока следа в историята на Македония и региона", заяви министър-председателят на страната Зоран Заев.

На последния си концерт - на 5 октомври 2007 г., на Градския стадион в Скопие, Проески събира над 30 000 души и всички приходи отиват за обновяване на македонски училища.