Атлас стана третият мексикански отбор, който се класира за груповата фаза на копа Либертадорес, след като отстрани боливийския Ла Пас в квалификациите.

В среща-реванш гостуващият Атлас загуби с минималното 0:1, но след победа в първия мач с 2:0 продължава напред. Едгар Клавихо вкара единственото попадение в мача в 51-ата минута, а до края опитите на домакините да вкарат втори гол се оказаха неуспешни срещу солидната защита на съперника.

Така Атлас ще играе в трета група на надпреварата с аржентинския гранд Бока Хуниорс, Маракайбо (Венецуела) и Коло Коло (Чили). Бразилският Крузейро също се класира за груповата фаза, след като реваншът срещу Серо Портено в Парагвай беше прекъснат в средата на втората част заради ексцесии на запалянковците на домакините. Крузейро, който беше спечелил първия мач с 3:1, водеше с 3:2 в 63-ата минута, когато дъжд от камъни полетя към терена и главният арбитър Карлос Чандия прекрати мача.

Тиаго Елено изведе гостите напред още в петата минута, което предизвика първата вълна от хвърлени предмети към игрището от публиката на Серо Портено. Домакините успяха да изравнят чрез Лорхио Алварес, но Крузейро реши всичко с попадения на Марсело Морено от дузпа и на Рамирес.

Алварес успя да намали до 2:3 след час игра, но малко по-късно реферът Чандия логично прекрати срещата от съображения за сигурност. Така Крузейро продължава напред и ще играе в първа група с отборите на Сан Лоренсо (Аржентина), Реал Потоси (Боливия) и Каракас (Венецуела).