Отборите на Крузейро, Естудиантес, Сао Пауло и Дефенсор се класираха за осминафиналите на турнира за Копа Либертадорес, след като заеха първите две места в своите групи, съответно пета и четвърта.

Крузейро се наложи над Депортиво Кито с 2:0, като реши изхода на двубоя още през първата част. Фортунато откри с удар с глава в 14-та минута след изпълнение на корнер. В 26-та минута пък Вагнер шутира в напречната греда, като топката се удари в тялото на плонжиралия вратар Бонард Гарсия и навести за втори път мрежата на гостите.

Естудиантес завърши наравно 0:0 при визитата на Университарио Сукре, но при така стеклите се обстоятелства в другия мач дори и загуба щеше да класира аржентинците за следващата фаза.

С два гола на нападателя Дагоберто отборът на Сао Пауло направи обрат и победи Америка Кали с 2:1, като окупира върха в четвърта група с 13 точки. Вилмер Пара откри за гостите в 8-та минута, но с два гола на Дагоберто за девет минути - 57-а и 66-а, бразилският шампион стигна до победата.

В директен сблъсък за второто място уругвайският Дефенсор надделя над колумбийския Индепендиенте Меделин с 4:3 и също продължава напред в турнира.