Звездата на Португалия Кристиано Роналдо отхвърли старата приказка, че футболът е „пълен с изненади”, и направи друга интересна аналогия – според него „головете са като кетчуп”! „Някой ми го каза веднъж и съм съгласен – головете са като кетчуп, понякога не искат да излизат, но после изведнъж излизат наведнъж,” заяви той на пресконференция. Вече осем мача Роналдо няма гол за националния отбор, но това не го притеснява. „Продължавам да работя по същия начин, и головете ще дойдат. Очаквам скоро това да се случи, за да помогна на отбора да печели,” добави нападателят.

Роналдо подчерта колко е важно целият отбор да действа като колектив. „Няма да кажа, че искам да съм най-добрият играч и голмайстор на Световното. Ще дам най-доброто от себе си, и ще се опитам да съм най-добрия. Ще видим докъде ще ни доведе това,” обясни един от топ реализаторите на Реал Мадрид.

Макар да е смятан за една от големите звезди на Мондиала, Роналдо отказа да говори за индивидуални призове. Според него, играта на един нападател може да е ценна само тогава, когато носи успех на отбора. Той също така опроверга слуховете, че има някаква травма. „Чувствам се по-добре, отколкото преди три седмици, тренирах добре, наравно с всички останали. Намирам се в отлична форма и се надявам това да си проличи на терена. Искам да изиграя едно силно Световно първенство,” завърши Кристиано.