Бившият аржентински национал Ернан Креспо смята за нелепи сравненият между двама от най-великите футболисти в историята на страната – Лионел Меси и Диего Армандо Марадона.

За някогашният голаджия на Милан и Интер, чийто дебют за „гаучосите“ дойде година след отказването на дон Диего от националния отбор, смята звездата на Барселона за невероятен талант, а колкото до кумира на цяла Аржентина – Креспо не може да намери думи.

„Не можете да сравнявате играчи от различни ери“, каза настоящият треньор на младежите в Парма. „Когато аз бях на терена, играех срещу защитници като Фабио Канаваро, Алесандро Неста, Паоло Малдини, Лилиан Тюрам... Виждате накъде бия, нали?“

„Някои хора попадат в капана заради това, че искат на всяка цена да сравнят Меси с Марадона. Това обаче е пълен майтап – Меси е необикновен, но все още няма думи, с които да се опишат уменията на Марадона.“

„Едно време, може би преди 10 или 15 години, всичките най-добри футболисти идваха в Италия. Сега обаче Кристиано Роналдо и Лионел Меси дори не си мислят да играят в Серия А. За да се промени това мислене, трябва да изградим нов манталитет, като отглеждаме млади таланти тук. Целта на Серия А в момента е да изнася играчи навън, а не да привлича. Ако се тръгне по този път, след 3-4 години футболът отново ще бъде на топ ниво. Казвам това като осиновен италианец, а не като аржентинец“, завърши Креспо.