Колумбия и Перу завършиха 0:0 в мач от група „С“ на турнира Копа Америка. Воденият от Хосе Пекерман отбор надигра своя съперник, но Фалкао, Мартинес, Гутиерес, Родригес и Куадрадо изневериха и не успяха да реализират нито едно от създадените положения пред вратата на Педро Гайесе.

След това равенство колумбийците усложниха доста ситуацията си, тъй като имат по-лоша голова разлика от Перу и ще трябва да изчакат развитието на мача между Бразилия и Венецуела, за да разберат дали ще продължат участието си на турнира.

Още в 4-та минута Радамел Фалкао се ориентира най-бързо в наказателното поле на Перу и стреля опасно, но Педро Гайесе демонстрира невероятен рефлекс и успя да избие топката в корнер. Пабло Армеро отправи изненадващ удар в 7-та минута, но изпрати топката встрани от десния стълб на вратата на Гайесе.

Хосе Пекерман бе принуден да извърши рокада в своя състав в 24-та минута, след като Едуин Валенсия получи контузия и на негово място се появи Мехия.

Първата възможност за перуанците се откри в 43-та минута пред Паоло Гереро, който обаче стреля много неточно в аут.

Давид Оспина се наложи да демонстрира качествата си в 51-та минута, когато отрази хубав удар на Хоел Санчес.

В 60-та минута Хамес Родригес намери с чудесен пас Радамел Фалкао, който стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Осем минути по-късно Педро Гайесе се наложи да се намесва на два пъти и да отразява удари на Хамес Родригес и на Джаксън Мартинес. Минута по-късно Виктор Ибарбо бе оставен непокрит в наказателното поле на Перу и стреля с глава, но над напречната греда в аут.

В добавеното време на срещата Хамес Родригес комбинира добре с Джаксън Мартинес, който стреля, но салбо и Педро Гайесе отново спаси.

След това равенство и двата отбора имат по 4 точки. Ако в последния мач Бразилия и Венецуела завършат наравно, Колумбия ще отпадне от надпреварата.

Колумбия: Давид Оспина – Сантиаго Ариас, Кристиан Сапата, Джейсън Мурийо, Пабло Армеро (57' Виктор Ибарбо) – Хуан Куадрадо, Карлос Санчес, Едуин Валенсия (24' Александър Мехия), Хамес Родригес – Теофилио Гутиерес, Радамел Фалкао (66' Джаксън Мартинес)

Старши треньор: Хосе Пекерман

Перу: Педро Гайесе – Луис Адвинкула, Карлос Аскуес, Карлос Самбрано, Хуан Мануел Варгас – Карлос Лобатон, Хосепмир Байон, Кристиан Куева (90' Йошимар Йотун), Хоел Санчес (81' Кристофър Уртадо) – Клаудио Писаро (56' Джеферсон Фарфан), Паоло Гереро

Старши треньор: Рикардо Гарека