Благотворителният мач между отборите на Стилиян Петров и Джеймс Милнър завърши с красиво реми 3:3, което приповдигна духовете на феновете, които посетиха „Селтик Парк”.

Специалният двубой – „Мач в името на рака” – бе организиран с идеята да се съберат средства за борба с коварното заболяване. Приходите от срещата ще бъдат поделени поравно от фондация „Джеймс Милнър”, фондация „Стилиян Петров” и фондацията на футболен клуб Селтик.

Чудесната инициатива попълни отборите на мениджърите Юрген Клоп (отбор „Милнър”) и Брендън Роджърс (отбор „Петров”) с доста познати имена от Селтик и Ливърпул, а не липсваха и специални включвания като това на Христо Стоичков.

Христо Стоичков и Стилиян Петров

източник: instagram.com/StanPetrov19

Майсторът по фрийстайл футбол Джеръми Линч откри резултата в 11-ата минута от дузпа. Реферът прецени, че съперников играч е спрял с ръка изстрел на Луис Гарсия.

Отборът на Стенли изравни резултата по средата на първото полувреме, когато Ашли Йънг даде чудесна асистенция за Роби Кийн, който с огромно хладнокръвие отблизо разстреля Джо Харт.

„Червените” на Милнър излязоха отново напред след ъглов удар. Дирк Каут центрира, а Майка Ричард отклони с глава, за да може Жоан Капдевиля да отбележи за 2:1. След час игра Йънг изравни резултата с завършващ удар от упор, след което отново Капдевиля изведе тима на Клоп напред в резултата.

Крайното цифрово изражение на ремито бе фиксирано след добра атака, преминала през Кийн и Хенрик Ларсон, а комбинацията продължи към Гейбриъл Агбонлахор, който с много сила преодоля вратаря Крис Къркланд.