Селекционерът на Черна гора Златко Кранчар бе доволен от групата, в която попадна тимът му за европейските квалификации. Новоизбраният наставник на черногорците бе на жребия във Варшава, за да види как тимът му се падна с Англия, България, Швейцария и Уелс.

„Доволен съм, въпреки че групата е много силна, и ще ни е много трудно – както на играчите, така и на ръководството. Имената на нашите съперници обаче могат само да ни мотивират и вярвам, че с правилен подход, можем да се борим с България и Швейцария за второто място,” коментира Кранчар.

Селекционерът вярва, че отборът му разполага с достатъчно силни и талантливи футболисти, за да се противопостави на фаворитите.

„Наблюдавах Черна гора и в предишните квалификации и от известно време следя работата тук. На базата на това знам, че имаме нужните качества, за да сме равностойни на България и Швейцария. Всички отбори в групата са високопоставени в ранглистата, но това не означава нищо, ако не го покажеш и на терена. Ние имаме достатъчно качествен материал за работа, и ще се борим за второто място с всички сили,” обеща още Златко Кранчар.