„Може и да си пийвам, но поне не се дрогирам“, сподели Златко Кранчар по повод на изказването на президента на Динамо Загреб Здравко Мамич, че легендарният треньор може да се върне на "Максимир", ако спре да пие.

Това явно вбеси Кранчар и легендата на загребския гранд, който е бивш национален треньор на Хърватия, сподели още за "Спортске новости": „Да, обичам да си пийвам по чаша вино и никога няма да престана да пия. В същото време обаче никога няма да се дрогирам! Между другото, в Иран не съм изпил и една капка алкохол, знаете как стоят нещата със спиртните напитки в тази държава. Не ми е ясно обаче защо Мамич споменава нещо, което няма нищо общо с треньорския пост в Динамо и с професионализма изобщо. Спомнете си само какви неща правеше той. То не беше късане на ризата, вербални изблици, псуване на ляво и надясно. Като треньор съм показал, че съм професионалист и имам доста успешна кариера, както и той начело на Динамо. Поради тази причина не ми е ясно защо той говори за моя личен живот".

Президентът на Динамо Загреб отново показа избухливия си характер и уволни наставника Крунослав Юрчич след домакинското поражение с 0:2 от Аустрия Виена в първия мач между двата тима от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Братът на Мамич - Зоран, ще води отбора в мача със Славен Белупо от местния шампионат през уикенда, както и в реванша с австрийския отбор. За нов постоянен треньор на тима пък продължава да се спряга Ивайло Петев. /БГНЕС