Четвъртък, 15-и октомври, най-вероятно е един от най-тъжните за много почитатели на футбола. И причината е, че една от действащите легенди на този спорт Раул Гонсалес обяви официално края на феноменалната си кариера. 

38-годишният нападател, който за последно носи екипа на американския Ню Йорк Космос, беше намекнал, че ще приключи с футбола в края на ноември. Но изведнъж изненада всички, като обяви доста по-рано това свое решение. 

"Моментът не е никак лек за мен, но беше правилният, за да сложа точка на всичко. Време е да си кажем сбогом. Решението е трудно, но необратимо", обяви испанският нападател. 

Кариерата му продължи феноменалните 21 години, в които се превърна в истинска легенда на Реал Мадрид. Съвсем доскоро той беше и топреализаторът в историята на "белите", но беше изпреварен от Кристиано Роналдо. 

Освен за испанския гранд, Раул игра още за Шалке в Германия, а после замина за Катар и накрая - в САЩ. Кариерата му с националния отбор на родината му също беше изключително богата, но не се увенча с трофеи. 

След края на кариерата му, той ще се занимава с детско-юношеската школа на Ню Йорк Космос. Той е отвъд Океана заедно с жена си и шестте им деца, но се очаква да се прибере в Испания, за да е близо и до останалите си роднини.