Фаворитът в турнира за Купата на Африканските нации – Кот Д’Ивоар разби състава на Бенин с 4:1 в мач от група Б на надпреварата. Така „слоновете” записаха втори успех в турнира и почти сигурно си осигуриха място в следващата фаза. В първия кръг Кот Д’Ивоар се наложи с минималното 1:0 над Нигерия.

 

Отборът на символичните домакини диктуваше събитията на терена през по-голямата част на двубоя, въпреки че първото попадение във вратата на Бенин падна едва в 41-ата минута. Резултата откри нападателят на Челси Дидие Дрогба, който се възползва от чудесен пас на Яя Туре и останал сам срещу вратаря не срещна трудности да се разпише.

 

Минута преди края на първата част самият Туре покачи на 2:0, с което до голяма степен предреши крайния изход на срещата. През второто полувреме паднаха нови три гола, като два от тях бяха отново във вратата на Бенин. Все пак тимът на Бенин стигна до почетно попадение в последната минута на срещата.

 

Така Кот Д’Ивоар оглави класирането в групата с пълен актив от шест точки. По-късно тази вечер е срещата Нигерия – Мали.