Епидемията от ебола в Западна Африка предизвиква все по-голям стрес сред властите в страните от региона. Лично президентът на Кот д'Ивоар е разпоредил мачът на националния отбор срещу Сиера Леоне от квалификациите за Купата на африканските нации да не се играе в Абиджан. 

Двубоят трябваше да се състои на 6 септември в столицата на Кот д'Ивоар. Но заради разпространението на смъртоносния вирус в Сиера Леоне, правителството на страната-домакин е отказало да приеме делегацията на гостите. 

Сега се търси вариант мачът да бъде пренасочен за друга локация. Не е ясно обаче дали ще има трета държава, която ще иска да приеме срещата. Иначе в Сиера Леоне вече е забранено да се практикува какъвто и да било масов спорт, за да се спре разпространението на ебола. 

"От правителството ни уведомиха, че налагат забрана върху това, да се приеме делегацията на гостуващия отбор в нашата страна във връзка с мача от квалификациите за Купата на Африканските нации. Търсим вариант за пренасочването му в трета страна, защото трябва да се спазва графикът за двубоите", споделиха от пресцентъра на футболната федерация на Кот д'Ивоар. 

Сиера Леоне е една от най-тежко засегнатите страни от вируса ебола. От избухването на епидемията преди половин година, жертвите ѝ надхвърлиха 1350 и се увеличават с всеки изминал ден.