Патрис Бюмел бе назначен за новият наставник на Кот д‘Ивоар, замествайки на поста Ибрахим Камара, потвърдиха от местната футболна асоциация.

Французинът подписа едногодишен договор, като основната му задача ще бъде да изведе тима финалите в Купата на Африка 2021 в Камерун идната година. Бюмел се завръща начело на тима, където бе помощник треньор на сънародника си Ерве Ренар, когато котдивоарци вдигнаха трофея през 2015.

„Той познава отбора, след като бе асистент на Ерве Ренар от 2014-2015. Той познава играчите, така че ще бъде по-лесно за него да работи с тях“, сподели президентът на местната федерация Сори Диабате.

„Целта е да се класираме за Купата на Африка през 2021. Триумфът в надпреварата не е наша основна цел, но трябва да покажем подобрение“.

Котдивоарците започнаха на приливи и отливи квалификационната си кампания, побеждавайки Нигер, преди да отстъпят изненадващо на Етиопия с 1:2. Следващите им два мача са на разменено гостуване срещу Мадагаскар по-късно този месец. Това ще бъдат и първите официални срещи за Бюмел начело на състава. Първите два тима от всяка група продължават към финалите в Камерун. /БГНЕС