Кошмарът БАТЕ Борисов, тегнещ над българските отбори в Европа, може да сполети и други двама родни футболисти. Това са Валери Божинов и Иван Бандаловски, които защитават цветовете на Партизан. 

Именно "черно-белите" от Белград са в спор с беларуския тим за място в групите на Шампионската лига, но паднаха с 0:1 в първия двубой навън. Единственото попадение падна четвърт час преди края, а това направи задачата на сърбите доста трудна за реванша.

Като титуляр за Партизан започна българският нападател Валери Божинов. Той обаче беше сменен в 54-та минута, малко след като отборът му беше останал с десет души на терена заради червен картон на Марко Йевтович. Другият българин при сърбите - Иван Бандаловски, беше в групата, но не се появи на терена. 

Битката в Беларус, поне докато двата тима бяха с равен брой играчи на терена, беше изключително равностойна. И все пак домакините имаха по-чисти шансове, поне в началото. Първият от тях дойде още в 7-та минута. 

Тогава Витали Родионов изпрати страхотен изстрел с глава, който летеше неумолимо към вратата на Партизан, но вратарят Живко Живкович с невероятна намеса предотврати попадението в мрежата си. 

Малко след това реагираха и сърбите. В 13-та минута Умару от състава на Партизан напредна и можеше да избира кого да изведе на стрелкова позиция - Валери Божинов или Андрия Живкович. Той предпочете да подаде на сърбина, който не се справи подобаващо и вратарят на БАТЕ изби. В случая пасът към българина изглеждаше по-доброто решение. 

Малко след това отново домакините имаха възможността да открият резултата, но отново Витали Родионов не можа да преодолее блестящия страж на Партизан Живко Живкович, който с феноменално спасяване спаси опасния удар на беларусина. 

Така двата тима продължиха ожесточената битка, като не успяваха да намерят целта. И в 45-та минута дойде положението, което предопредели представянето на сърбите след почивката. Тогава Марко Йевтович си изкара глупав втори жълт картон за нарушение в центъра и остави тима си с играч по-малко. 

Това накара сърбите да се поприберат след почивката, а само девет минути след подновяването на играта Божинов излезе. До края на мача Партизан разчиташе на контраатаки, а домакините атакуваха напористо. 

Михаил Гордейчук и Витали Родионов пробваха късмета си от дистанция, но без късмет. Играчите на БАТЕ разчитаха предимно на центрирания и защитата на "черно-белите" се справяше, макар и с някои затруднения. 

Абубакар Умару имаше своите шансове на контраатака за Партизан, но и той не успя да оползотвори усилията на съотборниците си. В 70-та минута той изведе Андрия Живкович сам срещу вратаря на БАТЕ, но нападателят пак се провали и не вкара, а стреля в тялото на стража. 

Натискът на домакините даде своя резултат в 75-та минута. Тъкмо когато изглеждаше, че няма как плътната защита на сърбите да бъде преодоляна, след едно центриране от корнер Михаил Гордейчук с глава прониза стража на гостите. 

До края беларусите търсеха още едно попадение, но в крайна сметка друг гол така и не падна. Но и тази минимална преднина може да се окаже решаваща за БАТЕ Борисов с оглед равностойните качества на двата тима.