Журналисти от ВВС News разкриха размера на подкупите, взети от обвинените в корупция четирима висши служители във ФИФА, като общата сума е от порядъка на 100 млн. долара.

Парагваецът Николас Леос, оглавяващ южноамериканската федерация, е получил на три пъти по 200 хил. долара, за да предостави ексклузивните права за тв излъчване на футболни срещи от турнирите за Копа Либертадорес и Копа Судамерикана. Впоследствие правата са препродадени от подкупилата Леос компания за много повече пари.

Шефът на футболната федерация на Бразилия Рикардо Тейшейра пък получил от регистрирана в Лихтенщайн компания 21 банкови превода на обща стойност 9,5 млн. долара. В сравнение с него камерунецът Исса Айяту, вицепрезидент на ФИФА е бил направо скромен - взел е подкупи в размер на "само" 20 хил. долара. Друг вицепрезидент на ФИФА, Джак Уорнър от Тринидад и Тобаго, пък получил билети за 84 хил. долара, които опитал да пласира на черния пазар - обаче не успял, понеже се полакомил да поиска твърде висока цена от спекулантите.