Отборът на Коринтианс стана носител на Купата на Бразилия по футбол, след като завърши 2:2 като гост на Интернасионал в реванша. Така с общ резултат 4:2 от дава мача Роналдо и компания грабнаха трофея.

Коринтианс реши изхода на двубоя през първото полувреме, в което със здрава защита и мълниеносни контраатаки не остави никакви шансове на съперника си.

В 20-та минута нападателят Хорхе Енрике откри резултата за гостите след подаване на защитника Андре Сантос. Осем минути по-късно самият Сантос увеличи аванса на Коринтианс с точен изстрел в десния ъгъл.

Едва през втората част Интернасионал се съвзе и упражни териториален натиск. Полузащитникът Александро вкара два бързи гола за четири минути - в 70-та минута, преодолявайки вратаря Фелипе и в 74-та минута с глава - 2:2, съобщава БТА.

До края на мача обаче този резултат не се промени, въпреки многобройните атаки на домакините.

Така Коринтианс спечели купата на страната и доби право на участие в турнира за купа Либертадорес през следващата година. Това бе трета купа на Бразилия за Коринтианс след успехите през 1995 и 2002 година.

Звездата на тима - Роналдо, този път не успя да се разпише, но той бе точен в първата среща, която Коринтианс спечели с 2:0.