С късен гол на резервата Дентиньо бразилският Коринтианс измъкна 1:1 като гост на Насионал Меделин в мач от първа група на турнира за Копа Либертадорес.

Дентиньо отправи страхотен удар по диагонала от около 25 метра и топката се заби в горния ъгъл на вратата на Алдо Бобадия в 86-ата минута.

Само десетина минути по-рано Сесар Валойес беше извел колумбийския шампион напред в резултата, след като засече ниско центриране в наказателното поле на Хуан Валенсия.

Коринтианс, в чийто състав играят звездите Роберто Карлос и Роналдо, е лидер в групата с 4 точки. Втори е уругвайския Расинг с 3 точки. Индепендиенте, който записа второ поредно равенство, заема трета позиция с 2 точки, а последен е Серо Портеньо (Парагвай) с 1 точка.

Мексиканският Монтерей измъкна точка при гостуването си на лидера във втора група Онсе Калдас в Колумбия, макар че игра повече от половин час в числено намален състав.

Гостите поведоха след малко повече от половин час игра с попадение на Мигел Моралес, но в 57-ата минута останаха с 10 души на терена след червен картон на Хесус Савала.

Онсе Калдас изравни малко по-късно с гол на Джон Валенсия, но до края не успя да стигне до обрат, въпреки че Монтерей игра с 9 души в последните 7 минути след червен картон и на Херардо Галиндо.

Хайме Родригес отбеляза двата гола при равенството 2:2 на Банфийлд като гост на Насионал (Уругвай) в шеста група.

Вагнер Лав също се разписа два пъти за Фламенго, който победи с 3:1 при гостуването си на Каракас във Венецуела.

Бразилците играха почти цяло второ полувреме с човек по-малко заради червен картон на Торо, но това не им попречи да запишат втори успех в два мача в осма група.

Алианса Лима (Перу) също продължава с пълен актив в трета група след 2:0 над сънародниците си от Хуан Аурич.