Водачът в класирането в бразилската Серия "А" Коринтианс надигра като домакин шампиона Крузейро с класическото 3:0 пред рекорден брой зрители на "Арена Коринтианс" в Сао Пауло. 41 014 души видяха на живо категоричната победа на любимците си, за която Вагнер Лав бе с основна роля.

Бившият нападател на ЦСКА Москва реализира по гол и през двете полувремена и аситира на Жадсон, за да бъде оформено крайното 3:0. Успехът остави Коринтианс на върха в класирането след 20 кръга с 43 точки, 4 повече от втория Атлетико Минейро. След поражението Крузейро, шампион на Бразилия в последните два сезона, се намира на 15-то място в класирането с 22 точки, само една над зоната на изпадащите. Атлетико Минейро също записа успех с 2:1 срещу Палмейрас.

И трите гола "Ещадио Раимундо Сампайо" паднаха през първото полувреме. Андрей откри за гостите още в петата минута, но с две попадения на Лукас Прато, второто от дузпа, домакините стигнаха до трите точки. Победата бе първа за Атлетико след двете поражения в предишните два мача и с нея те събраха 39 точки. Палмейрас остава пети в подреждането с 31. Фламенго надигра у дома Сао Пауло с 2:1. Головете за домакините вкараха бившият играч на Лацио Едерсон в 42-ата минута и Паоло Гереро в 48-та. Преди това, в 36-ата минута, гостите от Сао Пауло бяха открили резултата чрез Луиш Едуардо.

Победата изкачи Фламенго на 13-то място в класирането, докато Сао Пауло е шести. Намиращият се на трето място в класирането тим на Гремио допусна изненадващо равенство като гост на Понте Прета. Срещата на стадион "Мойсес Лукарели" завърши 0:0./БТА