Атлетико Минейро прекъсна серията си от 14 поредни мача без поражение, след като загуби с 0:1 като гост на Кориантианс в среща от 21-ия кръг на бразилското футболно първенство. Единственият гол падна в 63-ата минута и беше реализиран с глава от Пауло Андре след изпълнение на корнер. През първата част на двубоя на стадион "Пакаембо" в Сао Пауло звездата на гостите Роналдиньо създаде няколко голови възможности, но Атлетико не се възползва от тях.

След почивката бившият бразилски национал беше обезличен от халфовата линия и защитата на домакините. Отборът от Бело Орисонте завърши с десет души, след като защитникът Жуниор Сезар получи червен картон в последната минута на редовното време. Атлетико Минейро остана на първо място във временното класиране с 44 точки.

Същият актив има и Флуминензе. Отборът от Рио де Жанейро завърши наравно 2:2 навън срещу Фигейрензе. Диего Форлан вкара първия си гол за Интернасионал при категоричната победа на отбора от Порто Алегре с 4:1 у дома срещу Фламенго. Голмайсторът на Мондиал 2010 изравни след половин час игра, а малко по-рано вратарят Муриел подари топката на Вагнер Лов, който откри резултата в полза на гостите. Преди почивката Жосимар даде аванс на Интер, а през втората част Дамиао и отново Форлан оформиха победата с 4:1 в полза на клуба от Порто Алегре.