Португалските футболни анализатори са на мнение, че Луиш Фелипе Сколари има само една въпросителна относно титулярните единайсет за началото на Евро 2008.

Очаква се в оставащите контроли до старата на надпреварата бразилецът да избере между трима за позицията десен външен халф.

Кандидатите за слава са Моутиньо, Мейрелеш и Велозо. Тази вечер в приятелската среща на Португалия с Грузия, като титуляр ще стартира Жоао Моутиньо, който направи пореден добър сезон с екипа на Спортинг Лисабон. Макар че е едва на 22 години, халфът вече се превърна в една от звездите на лисабонските „лъвове”.

Медиите в Португалия се единодушни, че другите десет позиции на терена вече са разпределени, въпреки че до началото на шампионата в Австрия и Швейцария има цяла седмица.

На врата е ясно, че ще бъде кошмарът на Англия - Рикардо. Стражът на два пъти отказваше „трите лъва” при изпълнения на дузпи. Този път по обясними причини двата отбора не могат да се срещнат на Европейското.

Защитното каре на Сколари също е ясно. В средата ще действат Пепе от Реал и Карвальо от Челси. По фланговете на отбраната мястото са си спечелили Паоло Ферейра и Босингва.

Петит и Деко имат гарантирани позиции в полузащитата, а по-напред ще атакуват Симао Саброза и Кристиано Роналдо. Централен нападател ще е ветеранът Нуно Гомеш, който вече се доказал с изиграните си 68 мача за родината си, в които е вкарал 28 попадения.