Станаха ясни отборите, които ще участват в тазгодишното издание на ежегодния турнир Емирейтс къп. Компания на домакина на турнира Арсенал ще правят тимовете на Волфсбург, Виляреал и Олимпик Лион.

Волфсбург и Лион са сигурни участници в групите на Шампионската лига, завършвайки на второ място в шампионатите си. И двата отбора нашумяха този сезон покрай силното си представяне.

И докато в Германия се очакваше силно представяне на „вълците”, с оглед на извършените трансфери миналото лято, то в Лион нещата придобиха малко по-изненадващ облик.

Преди началото на сезона  в Лига 1, „хлапетата” не бяха включвани в сметките за челната тройка, но изграденият главно от юноши тим на Реми Гард успя да задмине богаташите от Монако, както и Олимпик Марсилия.

Третият участник в Емирейтс къп тази година е Виляреал. „Жълтата подводница” заема шестата позиция в Примера дивисион и ще играе в Лига Европа наесен.

През 2014 година турнирът бе спечелен от отбора на Валенсия, като компания на испанците правеха домакините от Арсенал, Монако и Бенфика.