Приятелската футболна среща между футболнита национални отбори на Швеция и Русия ще се проведе без публика. Това съобщи генералният секретар на Шведския футболен съюз Хакан Шьостранд, цитиран от вестник Афтонбладет. Мачът ще се играе на 28-и март на стадион "Френдс Арена" в Стокхолм. Три дни по-късно Молдова и Русия ще играят друга приятелска футболна среща, която ще бъде отново в без публика в Кишинеу.

Управлението по здравеопазване на Кралство Швеция внесе днес в министерския съвет на страната предложение за временна забрана на провеждането на спортни събития с участието на повече от 500 човека заради опасност от предаване на коронавируса.

Малко след това агенция Ройтерс съобщи за първия починал човек от COVID-19 на територията на страната. Съгласно последните данни, в Кралството има потвърдени 486 случаи на заразени с коронавирус. Най-много от всички има н столицата Стокхолм- 233.

"В тази ситуация трябва да се носи отговорност не само за спорта, но и за обществото като цяло, каза още Шьостранд. Мачът ще бъде изигран, но без зрители. В следващите дни ще съобщим на хората, които са си купили билети, как да си вземат парите обратно". / БТА