Конфедерацията по футбол на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) обяви 14 града в САЩ, които през 2024-а година ще приемат турнира Копа Америка. Финалната среща ще се проведе на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями (Флорида), а полуфиналите са планирани за Ийст Ръдърфорд (Ню Джърси) и Шарлът (Северна Каролина), обявиха още от КОНМЕБОЛ, добавяйки детайли за 48-ото издание на купата.

Турнирът ще се проведе от 20-и юни до 14-и юли 2024-а година с участието на 16 отбора – всичките 10 държави от Южна Америка, както и 6 от Зона КОНКАКАФ – организацията, която администрира футбола в Северна, Централна Америка и Карибския басейн. Жребият за разпределението на отборите в четирите групи по четири ще се тегли в четвъртък срещу петък през нощта. Последното издание на турнира Копа Америка се проведе през 2021-а година и там на финала Аржентина победи домакините от Бразилия, за да спечели първата си титла от голям форум след 28 години чакане.

В Шарлът ще бъде използван стадион "Банк ъф Америка", а "МетЛайф" в Ню Джърси е съоръжението за другия полуфинал. Плановете на КОНМЕБОЛ е мачът на откриването да се състои на "Мерцедес Бенц Арена" в Атланта, щата Джорджия. КОНКАКАФ обяви също така, че четвъртфиналите ще се играят в Арлингтън, Хюстън, Лас Вегас и Глендейл. Останалите градове-домакини са Остин (Тексас), Орландо, Санта Клара (Калифорния), Ингълууд (Калифорния), Канзас Сити (щата Мисури) и Канзас Сити (щата Канзас). /БТА