Финансовият план на Джани Инфантино ще докара Международната футболна асоциация (ФИФА) до банкрут, категоричен е неговият съперник във вота за президентския пост шейх Салман бин Ибрахим ал-Халифа. 

По думите на кандидата от Бахрейн, който говори в интервю за Асосиейтед прес, ФИФА я грози дефицит от 560 милиона долара, а сумата ще нарасне значително с плановете на Инфантино за увеличение на финансирането на всички федерации от 2 до 5 милиона долара годишно.

"Ако това се случи, ФИФА ще навлезе в банкрут до три години. Очевидно е, защото не можеш да обещаваш неща, които са невъзможни за изпълнение. Освен това, не е работа на новоизбрания президент да прави толкова големи рискове. Ако не бъда избран, ще запазя настоящия си пост в централата и ще върша това, което считам за правилно за организацията. Ще поддържам най-вече и федерациите, които най-много се нуждаят от финансова помощ", каза той в интервюто за Асошиейтед прес.

Салман добави, че може да привлече нови спонсори за ФИФА: "Има няколко големи компании, които са готови да си сътрудничат с ФИФА, но все още не са подписали договори. Те са готови да го направят доста бързо, но само в случай на моя победа в изборите"./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS