Конго пропусна прекрасен шанс да излезе на първо място в група В на турнира за Купата на Африканските нации, като завърши 0:0 с аутсайдера в групата Нигер. И двата отбора имаха достатъчно положения, за да решат мача в своя полза, но вратарите Роберт Кидаба и Касали Даода запазиха вратите си сухи.

Още от първите минути Конго вез инициативата, а напълно според очакванията Нигер предпочиташе да действа на контраатака. До почивката обаче преобладаваха неточните удари. Едно от малкото изключения бе волето на Дюмерси Мбокани в 12-ата минута, но Даода с атрактивен плонж изби топката над гредата.

В 39-ата звездата на Андерлехт излезе очи в очи с вратаря на Нигер, но стреля право в него от 10-11 метра.

След почивката и символичните домакини погледнаха към противниковата врата. В 60-ата Маазу стреля опасно с глава, но Кидаба бе на мястото си и закова топката пред голлинията.

В добавеното време Нигер можеше да отмъкне трите точки, но Талату провали обещаващата атака. Халфът можеше да подаде към свободен съотборник вдясно, но вместо това избра да шутира от 20 метра и Кидаба със сетни сили изби в ъглов удар.

Така Конго остана на 3-о място с 2 точки от 2 мача, докато Нигер завоюва първата си точка на турнира. Гана оглавява групата с 4 точки след днешната си победа над отбора на Мали, който е втори с 3.