Италианската данъчна служба конфискува от Диего Марадона обици на стойност 4000 евро - сума, която ще бъде приспадната от данъците, които футболната легенда дължи от времето, когато бе играч на Наполи.

Необичайната данъчна акция е била проведена в клиника гр. Мурано в Северна Италия, в която Дон Диего се е подложил на отслабване. Той от години се опитва да надхитри данъчните на Ботуша, които пък от години са по петите му, твърдейки, че Марадана дължи данъци в размер на 31 млн. евро още от периода 1984-1991 г., когато риташе за Наполи.

Марадона не оспорва сумата, но според него тя трябва да бъде платена от някогашния му клуб, с който навремето имал договор за нетна заплата. През 2006 г. италианските данъчни отново издебнаха аржентинеца, конфискувайки от него два часовника „ролекс” на стойност 11 000 евро при пристигането му в Италия за бенефисен мач. Година по-рано пък конфискуваха хонорара му от участието в телевизионно денс-шоу. Според италианските данъчни власти данъчните задължения на селекционера на гаучосите ежедневно нарастват с 3000 евро само от наказателните лихви.