Полицията в Женева конфискува стотици фалшиви тениски и шапки с официалното лого на Евро 2008. Те бяха открити при спец акция, част от мерките срещу търговци-измамници преди европейските футболисти финали.

Полицаите иззеха 500 фланелки и 250 шапки с логото на първенството, които са на стойност около 10 000 швейцарски франка (6200 евро).

В момента се разследва компанията, която ги е произвела и дали тя има разрешение от организаторите от УЕФА за използване на официалното лого.

Полицията веднага спря продажбата на тези артикули и ще изчака решението на УЕФА преди да реши какво ще прави със стоката.

Европейското първенство по футбол в Австрия и Швейцария започва в събота и ще продължи до 29-ти юни.

Четири дни преди началото президентът на УЕФА Мишел Платини откри свръхмодерния международен телевизионен център във Виена. Оттук в следващите дни ще бъде предавана картина от шампионата на Стария континент по футбол за цял свят. УЕФА очаква 155 милиона телевизионни зрители да наблюдават мачовете от първенството.

В международния телевизионен център ще работят около 2000 души - оператори, техници и продуценти за 35 големи ТВ-компании.

По време на преките излъчвания ще има многобройни иновации, които ще направят възможно най-добрите футболни предавания, заяви Платини при откриване на центъра.

Той е разположен в близост до стадиона във Виена и новата станция на метрото, разполага с 10 000 квадратни метра повърхност за продукция и се съоръжен със 100 км кабели.