Колумбия и Венецуела вече са по-близо до участие на Световното първенство по футбол през 2010 година, което ще се проведе в ЮАР.

Венецуела направи равен 1:1 при гостуването си срещу Уругвай, а Колумбия завърши при същия резултат при визитата си на Перу.

В Лима, Колумбия поведе още в 8-та минута с гол на Уго Родалега, но Хуан Карлос Марино изравни 6 минути преди почивката. През второто полувреме домакините повече желаеха да стигнат до победата, но не успяха да я постигнат.

В Монтевидео удар с глава на капитана Диего Лугано в 11-ата минута изведе домакините напред и им даде надежди за победа. В 55-ата минута обаче венецуелският нападател Роналд Варгас се пребори с вратаря на Уругвай - Фабиан Карини, и изравни резултата.

След 5 изиграни мача в зона Южна Америка, Колумбия все още няма загуба и е на трето място във временното класиране с 9 точки. Аржентина е със същия актив, докато Бразилия има точка по-малко. Перу пък е със скромния актив от 3 точки.

Венецуела е по-близо до своето първо участие на световно първенство и има 7 точки от 5 мача. Уругвай е на шеста позиция само с 5 точки.