Този уикенд ефира на Mtel Sport сякаш се пренаса почти изцяло в Китай. Но освен качествения женски волейбол от Гран При, ще остане мъничко промеждутък и за футбол. Достатъчно, за да надникнем с едно око във вътрешния двор на местната футболна Суперлига.

Мачове в които домакин е последният в класирането винаги носят известна тръпка. Най-вече в очакване съответният отбор да „изригне“, да направи беля на своя гост, да се разбере в крайна сметка – защо се намира на това място?

Дзянсу Сунин посреща Шанхай Шенхуа в събота в двубой от поредния кръг на шампионата. Дзянсу са на последно място, нямат победа от седем кръга, разполагат с великолепна звезда в лицето на Алекс Тейшейра, за когото от години се избиват европейските грандове. А от две-три седмици разполагат с още един, гигантски бонус: назначиха си за треньор световното светило Фабио Капело! Няколко дни преди да навърши 71 години наставника прие това поредно предизвикателство, заемайки се с нелеката задача просто да спаси Дзянсу от изпадане. След изиграването на първия полусезон, няма каква друга да бъде целта пред тима, намиращ се на дъното. Капело си взе и знаменити помощници – Джанлука Дзамброта и Франко Танкреди. Първите два мача на новия италиански щаб не бяха успешни – загуба и равенство. А Дзянсу се чувства все по-притиснат – изостава на три точки от спасителната черта.

Фабио Капело безспорно вля нов интерес към случващото се в китайския клубен футбол. За разлика от мнозина други свои колеги на подобно ниво, италианецът е известен с това, че много внимателно и прецизно подбира своите местоработи. До този момент почти не можеше да се каже, че Капело е приел екзотична оферта. Трите години начело на „Сборная“ далеч не попадат в тази категория. Милан, Рома, Ювентус, Реал Мадрид и националния на Англия – не само липсват странните имена, а списъка е възможно най-елитарен и подбран. И след тях, сега на опашката се залепя аутсайдерът в Суперлигата от град Нанжин. Вероятно това се случило срещу много, ама наистина много обещания и...пари. Ама много! За да може дон Фабио да си развали рахатлъка. Е как тогава да не гледаш мача – днес от 14.35 пряко в ефира на Mtel Sport2!

Карлос Тевес

източник: БГНЕС

Противникът? В случая няма голямо значение, ясно е къде ще бъде основния фокус, къде ще насочват камерите постоянно. Все пак Шанхай Шенхуа заслужава внимание – отборът е в лек подем, след две поредни победи в първенството. И нали не сте забравили кой играе там? Карлос Тевес дори пак се отпуши при първата от споменатите две победи. Вярно, вече отмина времето, когато Шенхуа бе спряган за основен фаворит за титлата. Сега от позицията на 8-о място във временното класиране, може единствено да се търси още някое място нагоре.

Любопитен е сблъсъка и между Чанчун Ятай и Шанхай СИПГ – най-малкото поради факта, че гостита са вече само на точка от сгрешилия миналия кръг лидер Гуанджоу Евъргранде. Двубоят ще върви на запис с едва час закъснение в ефира на Mtel Sport2- тази неделя от 11.30.