АТВ Ирднинг! Ако не сте чували за този шесто дивизионен австрийски отбор, не се безпокойте, не сте единствени.

Отборът на АТВ Ирднинг нашумя през последните дни след като изигра контролна среща с клуба от Висшата лига, Евертън. Контролата завърши с фамозния резултат 22, да 22:0 за „карамелите“.

Това обаче не бива да ни изненадва при положение, че в сайта на отбора се споменават бири, газирани напитки и дюнери като огромна част от диетата на играчите. Специално за вратаря на отбора, Давид Габриел обича да си похапва честичко  дюнери и въобще не изненада, че бе преодолян цели 22 пъти.

Старши треньорът на Ирднинг Андреас Шмид със сигурност няма да забрани десертите на своите футболисти и няма да ги лиши от това удоволствие, въпреки звучната загуба.

Габриел обаче може да е спокоен, тъй като не е вратарят с най-фамозната диета на света. Да си припомним Уейн Шол, вече бившият врата на Сътън, който през изминалия сезон игра с Арсенал във ФА Къп.

Ако Габриел не е разположение, треньорът Шмид може да се обърне към неговата резерва Волфганг Целцер. Него най-вероятно ще го намери в местния бар или в заведението „Toby Carvery“, защото 18-годишният вратар обича да яде печено свинско и да пие бира.

Съотборникът на Целцер – Анел Кочиян, който е наричан „Бомбардоровача“ от своите съотборници посочва кебапа за свое любимо ястие.

И този отбор, който спазва възможно най-стриктната спортна диета на света, се изправи срещу състав, чийто треньор бе забранил на своите играчи в предишния си клуб да ядат ябълков пай. Става дума за Марко Силва, който издаде тази забрана при престоя си като наставник на Хъл Сити.

Португалецът на дали си е представял, че ще му се наложи да се изправи срещу толкова слаб отбор в контрол, ползите, от която ще се почти нулеви за Евертън. Карамелите имат още пет предвидени контроли преди началото на сезона във Висшата лига, първата от които е в сряда срещу отбора на Бъри, а след това предстоят проверки с Лил, Порто, Блекбърн и Валенсия. И определено тези контроли ще бъдат от много по-голяма полза за Силва и неговия състав.