Задавали ли сте си въпроса кой е действащият футболист с най-много голове за родината си в момента? Сигурно предполагате, че това е някоя измежду най-големите звезди като Кристиано Роналдо, Лео Меси или Златан Ибрахимович. 

Но колкото и изненадващо да звучи, това е... Роби Кийн. Ирландецът наниза три попадения за родината си в последния мач на националния отбор с Гибралтар и увеличи сметката си на 65 за островитяните. 

Това го изравнява на 14-та позиция на класацията на играчите с най-много голове за националните си тимове с Дидие Дрогба. Звездата на Челси обаче повече няма да играе за Кот д'Ивоар и може да бъде изместен от 33-годишния ирландец. 

Иначе следващият действащ играч с най-много попадения е Карлос Руис от Гуатемала, който има 57. Чак след това са Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович с по 50, съответно за Португалия и Швеция. 

Лидер в тази класация е Али Даеи. Иранецът е нанизал 109 гола в 149 мача за родината си, а втори е легендата Ференц Пушкаш с 84. Японецът Кунишиге Камамото е трети с 80, а Годфри Читалу от Замбия има 79. Топ 5 се допълва от Пеле, който има 77 попадения за Бразилия.