Руският футболен клуб Рубин (Казан), в който се подвизава българския национал Ивелин Попов,  се обърна към Комисията за разрешаване на спорове по трансфери към ФИФА с молба да им бъде присъдена финансова компенсация за предсрочното разтрогване на договора на камерунския полузащитник Александър Сонг.

Сонг е прекратил отношенията си едностранно и без предупреждение, твърдят от Рубин. По-рано вестник „Спорт Експрес“ съобщи, че клубът Рубин търси от камерунеца 40 хиляди евро, дисквалификация на футболиста, а също така да бъдат наложени наказания и на следващия отбор на играча. Към момента 30-годишният играч е свободен агент.

"Нашият клуб счита, че едностранното разтрогване на договора е направено с нарушаването на условията на самия договор и с обичайната практика за такива случаи. Крлубът има основания да предяви финансови изисквания към футболиста“, е официалната позиция на Рубин.

Сонг е играл за отбора от столицата на Татарстан от 2016-а до 2017-а година, като е записал 23 мача (1 за Купата на Русия) и е вкарал един гол. В началото на 2018-а година футболистът е разтрогнал контракта си и сега е без отбор. Преди да дойде в руското първенство той е носил екипите на Бастия (Франция), английските Арсенал и Уест Хем, както и за гранда Барселона.