Американската Мейджър лийг сокър (МЛС) получи такса в размер на 500 милиона долара от Сан Диего за включването на нов отбор от 2025, съобщават местните медии, цитирани от агенция Ройтерс.

Собственици на Сан Диего ще бъдат египетският милиардер Мохамед Мансур и местната организация Sycuan Band of the Kumeyaay Nation. Сред миноритарните акционери ще бъдат бившият национал Лендън Донован и настоящият играч на Интер Маями - Деандре Йедлин. 

Това ще бъде третият клуб в южна Калифорния след Лос Анджелис Галакси и Лос Анджелис ФК.

Очаква се новият отбор да играе на стадиона на университета Сан Диего Стейт "Снапдрагън", който има капацитет от 35 хиляди седящи места. Съоръжението е използвано от мъжкия и женския футболен отбор, както и от състава по ръгби.

Заплатената от Сан Диего такса надхвърля значително предишния рекорд от 325 милиона, които даде Шарлът ФК. Сейнт Луис Сити, който се включи в МЛС през този сезон, заплати 200 милиона долара за участие в шампионата.

Сан Диего ще бъде 30-ият отбор в МЛС. Кандидатурата на града спечели пред Сакраменто и Лас Вегас, които не успяха да се споразумеят с организацията./ БТА