Немският специалист Юрген Клинсман разкри, че е отхвърлил оферта да стане старши треньор на Челси това лято.

Бившият нападател на Тотнъм изведе своята родина до полуфинал на Световно първенство през миналата година, но след това реши да се оттегли от професията и се премести да живее в Калифорния със семейството си.

Пред „Сънди Мирър” Клинсман заяви: „Осъзнах, че и семейството ми ще трябва да се премести обратно в Европа, ако поема толкова отговорна работа. А аз не искам да им причинявам подобно нещо. За мен лично не е проблем да се върна в Европа. Но за семейството ми това не бе добра опция.”

„В Калифорния съпругата ми и децата ми знаят кои са. А в Европа те са жената и децата на Юрген Клинсман. Ще ги наблюдават непрекъснато, ще са в центъра на медиите, а аз не искам такова напрежение за тях.”

Немският треньор продължи: „Причината да напусна поста си в националния отбор е точно същата като тази, поради която реших да се оттегля в Калифорния след като приключих да играя професионален футбол през 1998 година. Това е решение, което се взима от цялото семейство, и ние решихме, че аз няма да приема една от най-големите мениджърски длъжности във футбола.”

„Искам децата ми да израстат в среда, в която са оставени на мира и където миналото и името на баща им няма да ги преследва.”

Юрген Клинсман бе спряган за сигурен нов наставник на Челси през пролетта, когато Жозе Моуриньо бе изпаднал в немилост. Сега обаче постът на португалеца изглежда сигурен и той ще остане на „Стамфорд бридж” и следващия сезон.