Националният отбор на Република Корея все още минава пред период на адаптация с новия селекционер, заяви германският специалист Юрген Клинсман. Той добави, че иска неговите футболисти да покажат силна психика в предстоящата Купа на Азия през следващата година в Катар.

Корейците все още нямат победа с Клинсман, след като завършиха 0:0 с Уелс в четвъртък. Те направиха равенство и с Колумбия и Салвадор, а освен това загубиха срещу Уругвай и Перу.

"Отборът е в процес на развитие за турнира в Катар. Това е нормално за период между две световни първенства, тъй като няма как да няма промени и смяна на генерации. За мен е важно да виждам стабилна психика и игрово развитие. Ако искаш да печелиш и да стигаш далеч в турнири, трябва да имаш силен дух", заяви той, цитиран от Ройтерс.

Капитанът Хюн Мин Сон защити селекционера, който е критикуван, че прекарва повече време в САЩ, отколкото в Република Корея.

"Разбирам защо феновете се ядосват. Не искам да казвам, че треньорите винаги са прави, но феновете също не са. Много различни футболисти получават възможност в момента и е работа на селекционера да идентифицира тези, които вършат работа. Резултати в момента не ни трябват и съм сигурен, че той знае какво прави", каза Сон.