Влезлият завинаги в историята на английския футбол Клаудио Раниери, който направи Лестър шампион през 2016 г. напук на всичко и всички, сега изглежда ще предприеме доста екзотичен ход в кариерата си. Според куп издания в родната му Италия, той ще застане начело на национален отбор. 

Но 67-годишният специалист няма да поеме някоя от европейските или световни сили, а ще ръководи националите на Гвинея. Той е получил предложение от местната федерация и засега индикациите дали ще го приеме са положителни. 

Раниери е сменил доста клубове, бил е начело и на национални гарнитури, но никога не е работил извън Европа. И сега, в края на кариерата си, явно ще предприеме екзотичното предизвикателство да работи с една от най-бедните африкански федерации. 

Италианецът за последно ръководи национален отбор през 2013 г. Тогава беше начело на Гърция, но беше безцеремонно уволнен след поражение от Фарьорските острови в световна квалификация. Иначе последната му работа изобщо беше в началото на тази година, когато застана начело на Рома.